AMERICAN MUSIC & MOVIES TRAIL

Autorondreis 15 dagen/13 nachten Amerika, Vertrek Chicago  

 

KORT

Volg in de voetstappen van Amerikaanse wereldsterren in maar liefst zeven staten en negen steden. Tijdens deze 15-daagse autorondreis ziet u beroemde steden als Chicago, St. Louis, Memphis, New Orleans en Nashville, en nog veel meer. Aankomst & vertrek: Chicago.

 

 

Deze 15-daagse autorondreis door Illinois, Missouri, Tennessee, Mississippi, Louisiana, Alabama en Kentucky is een must voor film- en muziekfans.  Onderweg ziet u niet alleen talloze bekende locaties van film en televisie, maar bezoekt u ook de steden die elk hun eigen genre muziek wereldberoemd maakten: blues in Chicago, rock ‘n’ roll en soul in Memphis, jazz in New Orleans, country in Nashville en bluegrass in Louisville, Kentucky.

 

 

 

HOOGTEPUNTEN RONDREIS

- Chicago- St. Louis- Memphis- Vicksburg- New Orleans- Birmingham- Chattanooga- Nashville- Louisville

 

Dag 01 – Aankomst in Chicago

Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en checkt u in bij uw hotel. Hierna heeft u de hele avond voor uzelf.

 

Dag 02 – Chicago

Tijdens het verkennen van deze levendige stad aan de oevers van Lake Michigan komt u vele beroemde locaties en gebouwen tegen uit films als Ferris Bueller’s Day Off, While You Were Sleeping, Ocean’s Eleven en The Dark Knight. En The Blues Brothers natuurlijk: het Blues Brothers Soul Food Restaurant is te vinden in Maxwell Street en de allereerste House of Blues – de landelijke keten concertzalen van acteur Dan Aykroyd – biedt dagelijks livemuziek tot in de kleine uurtjes.

 

Dag 03 – Chicago-St. Louis (460 km)

Na aankomst in de stad kunt u (optioneel) de tram pakken naar de top van de beroemde Gateway Arch voor een panoramisch uitzicht over de stad – een onvergetelijk moment op 192 meter hoogte. Andere aanraders in St. Louis zijn het National Blues Museum, de indrukwekkende kathedraal en een BeerMaster Tour in de Budweiser Brewery.

 

Dag 04 – St. Louis-Memphis (451 km)

Vandaag verruilt u St. Louis voor Memphis, een stad die bolstaat van film en muziek. Een goed begin is Elvis Presleys Graceland, naar wens gevolgd door het Rock ‘n’ Soul Museum, het Stax Museum of American Soul Music en/of Sun Studio, waar wereldartiesten als Elvis, B.B. King en Jerry Lee Lewis hun wereldhits opnamen.

 

Dag 05 – Memphis

Begin de dag (optioneel) met een ontbijt in The Arcade Restaurant – niet alleen Elvis’ favoriete American diner, maar ook de plek waar films als Walk The Line, Mystery Train en The Firm werden opgenomen. Daarna heeft u keuze te over in Memphis, zoals het indrukwekkende National Civil Rights Museum, het statige Peabody Hotel en het fascinerende Mud Island River Park aan de machtige Mississippi. Trek gekregen? Central BBQ en B.B. Kings restaurant Itta Bena in Beale Street worden van harte aanbevolen.

 

Dag 06 – Memphis-Vicksburg (234 km)

Op weg naar Vicksburg maakt u een stop in Clarksdale, het authentieke bluesstadje in het hart van de Mississippi Delta. Hier bezoekt u onder meer de bluesclub Ground Zero van acteur Morgan Freeman en het charmante Delta Blues Museum met orginele instrumenten en gebruiksvoorwerpen van onder meer B.B. King en Muddy Waters. Daarna volgt u Highway 1 langs de schilderachtige oevers van de Mississippi naar Vicksburg.

 

Dag 07 – Vicksburg-New Orleans (470 km)

Tijd voor de Big Easy! New Orleans is een paradijs voor jazzliefhebbers en een populaire locatie voor vele succesvolle films en tv-series als Treme, Preacher en NCIS. Het aantal jazz- en bluesclubs lijkt op het eerste oog misschien overweldigend, maar bedenk dat u hiervoor maar liefst twee avonden kunt uittrekken!

 

Dag 08 – New Orleans

U heeft vandaag een volle dag om te genieten van livemuziek, cocktails en heerlijk Creools eten. Andere must-see attracties hier zijn de statige mansions in het Garden District, het historische Congo Square, de muziekclubs rond Frenchmen Street en het indrukwekkende National WWII Museum met onder meer een spectaculaire 4D-introductiefilm met commentaar van Oscarlieveling Tom Hanks.

 

Dag 09 – New Orleans-Birmingham (544 km)

Sweet Home Alabama! Vandaag rijdt u naar Birmingham, waar muziekfans hun hart kunnen ophalen in de gratis toegankelijke Alabama Jazz Hall of Fame. Filmliefhebbers mogen ook het Whistle Stop Café niet overslaan, de setting van het boek en de film Fried Green Tomatoes. Hoewel de film grotendeels in Atlanta werd opgenomen, is het originele café te vinden in North Irondale, even buiten Birmingham.

 

Dag 10 – Birmingham-Chattanooga (238 km)

Vandaag rijdt u naar Chattanooga, de charmante, prima beloopbare stad aan de Tennessee River voor liefhebbers van outdooravonturen en lekker eten en drinken. En geschiedenis: hier werden diverse historische slagen in de Amerikaanse Burgeroorlog uitgevochten en begon de Tennessee Trail of Tears, de gedwongen evacuatie van indianen naar Oklahoma. U verblijft in het treinstation van de Chattanooga Choo Choo, bekend van de gelijknamige wereldhit, dat werd omgebouwd tot hotel. In de zomer mag u in Chattanooga het jaarlijkse River Bend Festival niet missen.

 

Dag 11 – Chattanooga-Nashville (213 km)

U vervolgt uw reis naar Music City USA, dé muziekbestemming bij uitstek. Hier heeft u mogelijkheden te over, zoals (optioneel) het historische Ryman Auditorium, het Johnny Cash Museum, de Music City Walk of Fame en de Country Music Hall of Fame & Museum, een multimediaal eerbetoon aan de supersterren van country & western met muziek, films, instrumenten en vele gebruiksvoorwerpen uit de kleurrijke geschiedenis van de countrymuziek. Nog energie over? Geniet dan tot de vogeltjes fluiten van livemuziek in de altijd gezellige clubs rond Broadway. Als u op vrijdag of zaterdag in Nashville bent, is het avondvullende countryspektakel van de Grand Ole Opry een onvergetelijk buitenkansje.

 

 

 

Dag 12 – Nashville-Louisville (280 km)

Van banjo’s tot blazers; de bluegrass- en bourbonstaat Kentucky heeft voor elk oor wat wils. Eindpunt Louisville is een afwisselende stad waar veel te beleven valt. Niet in de laatste plaats de Kentucky Derby, de beroemde volbloedpaardenrace die elke eerste zaterdag in mei plaatsvindt in Churchill Downs – het absolute mekka voor paardenfans, dat rondleidingen en een leuk interactief museum biedt. In het nabijgelegen plaatsje Bardstown hoort u alles over het traditionele lied van de Derby in het My Old Kentucky Home State Park. Voor sportliefhebbers heeft Louisville echter (optioneel) nog meer veel in petto, waaronder het schitterende Muhammad Ali Center & Museum en het interactieve Louisville Slugger Museum, een onweerstaanbaar leuke ode aan de officiële knuppel van het Amerikaanse honkbal.

 

Dag 13 – Louisville-Chicago (480 km)

Na zeven verschillende staten en negen steden rijdt u vandaag terug naar de Windy City Chicago, waar u de dag naar eigen inzicht kunt invullen. Winkelen in de Magnificent Mile is altijd een optie, evenals een bezoek aan Millennium Park, het honkbalstadion Wrigley Field of de beroemde comedyclub Second City, waar Bill Murray, Tina Fey en Stephen Colbert hun debuut maakten. Voor bluesfans is Buddy Guy’s blues club Legends een uitstekende plek om deze droomreis nog eens rustig te overdenken, maar ook bij Navy Pier is het altijd gezellig.

 

Dag 14 – Vertrek uit Chicago

Na een laatste dag in Chicago brengt u de huurauto terug naar de luchthaven, waar uw vliegtuig naar huis klaarstaat.

 

Dag 15 – Aankomst Amsterdam