+31 (0)73 205 09 56

 

BLUEGRASS & BOURBON TRAIL

Autorondreis 10 dagen/10 nachten          

 

KORT

Muziek, natuur, geschiedenis en bourbon; deze 10-daagse autorondreis langs de highlights van Tennessee en Kentucky heeft het allemaal én meer. Aankomst en vertrek: Memphis.

 

Tijdens deze 10-daagse autorondreis door Tennessee en Kentucky ziet u Elvis Presleys Graceland, het nachtleven in Beale Street, het historische treinstation van de Chattanooga Choo Choo, de Jack Daniel’s Distillery en het indrukwekkende Great Smoky Mountains National Park. In Kentucky wacht de indrukwekkende Cumberland Falls in Daniel Boone National Forest en voelt u in Louisville de spanning van de beroemde Kentucky Derby in Churchill Downs. U sluit uw reis af in Nashville, de countryhoofdstad van de wereld met onder meer de Grand Ole Opry, de Country Music Hall of Fame, het Johnny Cash Museum en livemuziek in het Broadway Historic District.

 

HOOGTEPUNTEN RONDREIS

- Memphis- Lynchburg- Chattanooga- Gatlinburg- Great Smoky Mountains- Lexington- Louisville- Nashville

 

Dag 01 – Aankomst in Memphis

Uw reis begint met twee nachten in de muziekstad Memphis, de geboorteplaats van de blues. Hier geniet u niet alleen van liveblues in de vele bars in Beale Street, maar zijn ook vele andere must-see attracties te ontdekken. Een goed begin is Elvis Presleys Graceland, naar wens gevolgd door het Rock ‘n’ Soul Museum, het Stax Museum of American Soul Music en Sun Studio, waar wereldartiesten als Elvis, B.B. King en Jerry Lee Lewis hun wereldhits opnamen (alles optioneel).

 

Dag 02 – Memphis

Memphis combineert de charme van het Oude Zuiden met het opwindende ritme van een moderne wereldstad – waar ook vele niet-muzikale bezienswaardigheden te vinden zijn, zoals het indrukwekkende National Civil Rights Museum, het statige Peabody Hotel en het fascinerende Mud Island River Park aan de machtige Mississippi. Trek gekregen? Central BBQ en B.B. Kings restaurant Itta Bena in Beale Street worden van harte aanbevolen.

 

Dag 03 – Memphis-Lynchburg (423 km)

U vervolgt uw reis naar Lynchburg, waar de beroemde Jack Daniel’s Distillery te vinden is. Tijdens de (optionele) tour in de geboorteplaats van Tennessee whiskey krijgt u alles te horen over de historie van Jack Daniel’s en het Amerikaanse wondertje Cave Spring Hollow. En sla beslist het bijzondere winkeltje Nina’s Taste of Tennessee niet over, waar u zich kunt laten verwennen met allerlei zoete lekkernijen – onder meer gemaakt met Jack Daniel’s in alle soorten en smaken. Put the South in your Mouth!

 

Dag 04 – Lynchburg-Chattanooga (146 km)

Vandaag rijdt u naar Chattanooga, de charmante, prima beloopbare stad aan de Tennessee River voor liefhebbers van outdooravonturen en lekker eten en drinken. En geschiedenis: hier werden diverse historische slagen in de Amerikaanse Burgeroorlog uitgevochten en begon de Tennessee Trail of Tears, de gedwongen evacuatie van indianen naar Oklahoma. U verblijft in het treinstation van de Chattanooga Choo Choo, bekend van de gelijknamige wereldhit, dat werd omgebouwd tot hotel. In de zomer mag u in Chattanooga het jaarlijkse River Bend Festival niet missen.

 

Dag 05 – Chattanooga-Gatlinburg (233 km)

Tijdens uw rit naar Gatlinburg komt u langs Knoxville, een stad die een rijke cultuur en moderne grandeur combineert met prachtige natuur en zuidelijke gastvrijheid. Begin uw dag goed met een schilderachtige wandeling in Great Smoky Mountains National Park, waar vele trails voor zowel beginners als gevorderden te ontdekken zijn. Uitgewandeld? De rest van de dag kunt u (optioneel) invullen met een bezoek aan de Sugarlands Distilling Company of een lunch bij de Smoky Mountain Brewery. Ook leuk is hier het winkelcentrum The Village in downtown Gatlinburg, dat niet alleen talloze bijzondere winkels, maar ook vele restaurants biedt.

 

Dag 06 – Gatlinburg-Lexington (344 km)

De rit van Gatlinburg naar Kentucky voert door een schilderachtig landschap met vele natuurlijke highlights zoals de Mississippi River en de Appalachen. U checkt in in Lexington, de paardenhoofdstad van de wereld in het hart van de Bluegrass Region waar vele paardenfokkerijen, maneges en renbanen te vinden én bezichtigen zijn. Natuurliefhebbers trekken onmiddellijk naar het nabijgelegen Daniel Boone National Forest: een ruig, wonderschoon bospark dat werd vernoemd naar de legendarische Amerikaanse pionier. Hier is het fantastisch wandelen, onder meer naar de majestueuze Cumberland Falls, een waterval van 36 meter breed en 20 meter hoog.

 

Dag 07 – Lexington-Louisville (125 km)

Onderweg naar Louisville passeert u kleine dorpjes en weelderig groene weides waar paarden grazen en galopperen. Eindpunt Louisville is een afwisselende stad waar veel te beleven valt. Niet in de laatste plaats de Kentucky Derby, de beroemde volbloedpaardenrace die elke eerste zaterdag in mei plaatsvindt in Churchill Downs – het absolute mekka voor paardenfans, dat rondleidingen en een leuk interactief museum biedt. In het nabijgelegen plaatsje Bardstown hoort u alles over het traditionele lied van de Derby in het My Old Kentucky Home State Park. Voor sportliefhebbers heeft Louisville echter (optioneel) nog meer veel in petto, waaronder het schitterende Muhammad Ali Center & Museum en het interactieve Louisville Slugger Museum, een onweerstaanbaar leuke ode aan de officiële knuppel van het Amerikaanse honkbal.

 

Dag 08 – Louisville-Nashville (283 km)

Vandaag rijdt u naar Music City USA, dé muziekbestemming bij uitstek. Hier heeft u mogelijkheden te over, zoals (optioneel) het historische Ryman Auditorium, het Johnny Cash Museum, de Music City Walk of Fame en de Country Music Hall of Fame & Museum, een multimediaal eerbetoon aan de supersterren van country & western met muziek, films, instrumenten en vele gebruiksvoorwerpen uit de kleurrijke geschiedenis van de countrymuziek. Als u op vrijdag of zaterdag in Nashville bent, is het avondvullende countryspektakel van de Grand Ole Opry een onvergetelijk buitenkansje.

 

Dag 09 – Nashville

 

 

Vandaag kunt u naar eigen voorkeur invullen. Bij Opry Mills is het bijvoorbeeld heerlijk winkelen en in het Music Valley’s Wax Museum of the Stars ziet u levensgrote en –echte wassen beelden van countrygrootheden van dichtbij. Het park rond het State Capitol in downtown Nashville werd aangelegd ter ere van het 200-jarig bestaan van Tennessee en biedt diverse grote monumenten en attracties, waaronder een 61 meter lange plattegrond van de staat. Nog energie over? Geniet dan tot de vogeltjes fluiten van livemuziek in de altijd gezellige clubs rond Broadway.

 

 

Dag 10 – Nashville-Memphis (341 km)

Vandaag verruilt u de hoofdstad van country & western weer voor de geboorteplaats van de blues. Voordat u terugvliegt naar huis sluit u uw reis in stijl af met een diner bij Leonard’s Pit BBQ, een van de meest populaire restaurants van de stad.

 

--> -->