+31 (0)73 205 09 56

 

GREAT PLAINS ADVENTURE

Autorondreis 16 dagen/14 nachten Amerika, Vertrek Tulsa      

 

KORT

Deze 16-daagse autorondreis door Oklahoma en Kansas in het hart van Amerika staat in het teken van indianen, pioniers en oliebaronnen.

Tijdens deze 16-daagse autorondreis maakt u kennis met Oklahoma en Kansas, twee staten in hartje Amerika met een bewogen geschiedenis waarin Amerikaanse indianen, cowboys en oliebaronnen een hoofdrol spelen. Onderweg over de prairie hoort u de fascinerende verhalen van de erfgenamen van Native Americans, pioniersvrouwen, veedrijvers en oliemagnaten, die een grote stempel hebben gedrukt op het Amerika van nu. U sluit uw reis af met twee dagen in Overland Park, waarbij de ultieme barbecuestad Kansas City, Missouri binnen handbereik ligt. Aankomst: Tulsa. Vertrek: Kansas City.

 

 

 

HOOGTEPUNTEN RONDREIS

- Tulsa- Oklahoma City- Route 66- Chickasaw Nation- Ponca City- Wichita- Yoder- Hutchinson- Lindsborg- Salina- Lucas- Abilene- Lawrence- Kansas City

 

Dag 01 – Aankomst in Tulsa

In Tulsa komen de charme van het Zuiden, de stijl van het Oosten en de flair van het Westen samen. Hier maakt u kennis met nazaten van Amerikaanse indianen, de cowboycultuur en de rijkdom van de olietycoons uit de jaren 1900. Het Brady Arts District heeft niet alleen het Philbrook Museum Downtown en het Woody Guthrie Center, maar biedt ook elk weekend livemuziek. Voor meer muziek, kunst en lekker eten is Cherry Street een al even gezellig adresje.

 

Dag 02 – Tulsa-Tahlequah-Fort Gibson-Muskogee-Tulsa (249 km)

In Tahlequa bevindt zich het Cherokee Heritage Center, waar u een bezoek kunt brengen aan het Diligwa – 1710 Cherokee Village, het Adams Corner Rural Village en de tentoonstelling over de Trail of Tears. Het nabijgelegen Fort Gibson was de eerste legerpost in het Indiaanse Territorium en was in bedrijf van 1824 tot 1890. Daarna rijdt u naar het Ataloa Lodge Museum in Muskogee, een van de grootste privécollecties van indiaanse gebruiksvoorwerpen van Amerika. Voordat u weer naar Tulsa terugkeert, hoort u in het Five Civilized Tribes Museum alles over het erfgoed en de cultuur van de Cherokee, Creek, Chickasaw, Choctaw en Seminole.

 

Dag 03 – Tulsa-Route 66-Oklahoma City (172 km)

Vandaag verkent u The Mother Road: onderweg op Route 66 komt u afwisselende plaatsjes tegen als Sapulpa, Bristow, Stroud en Chandler. Eindpunt Oklahoma City is de grootste stad van de staat en biedt onder meer Bricktown, een gerenoveerde pakhuiswijk met gezellige grachten waar meer dan 30 restaurants en clubs wachten met een hapje en een drankje.

 

Dag 04 – Oklahoma City

In het National Cowboy & Western Heritage Museum krijgt u een fascinerend beeld van de ruige romantiek van het pioniersleven aan de hand van een collectie klassieke en moderne westernkunst, met onder meer werken van Charles Russell, Frederic Remington en James Earl Fraser, wiens beroemde, 5,5 meter hoge sculptuur The End of the Trail een prachtig schoolvoorbeeld van het genre is. Andere highlights in de stad zijn het Oklahoma City National Memorial, het OKC Museum of Art, de Myriad Botanical Gardens, het State Museum of History, het Paseo Arts District en het State Capitol.

 

Dag 05 – Oklahoma City-Sulphur-Oklahoma City (136 km)

Vandaag staat in het teken van de Amerikaanse indianen. U bezoekt de Chickasaw Nation, het grootste centrum voor stammencultuur van Amerika, waar u kunt genieten van tentoonstellingen, demonstraties en een prachtig, 40 hectare groot natuurgebied met glooiende heuvels, loofbossen, prairie, rivieren en gevarieerde flora en fauna: de Chickasaw National Recreation Area. Het Travertine Ranger Station Visitor Center biedt de mogelijkheid om een korte wandeling te maken in dit schitterende gebied. Daarna bewondert u de schilderachtige Turner Falls in het nabijgelegen Davis. Lekkere trek gekregen? Bij Arbuckle Mountain Fried Pies en Smokin’ Joe’s Rib Ranch staan authentieke specialiteiten uit Oklahoma op het menu, een ideale opkikker voordat u weer richting Oklahoma City rijdt.

 

Dag 06 – Oklahoma City-Stockyards City-Ponca City (450 km)

Begin de dag goed met een ontbijt bij Cattleman’s Steakhouse in het hart van Historic Stockyards City. Dit stadsdeel is al meer dan 80 jaar een drukke pleisterplaats voor veedrijvers, ruiters, landbouwers, ranchers en echte cowboys, die u elke maandag en dinsdag vanaf 08:00 uur live in actie kunt zien tijdens de levendige veeveilingen. Daarna bezoekt u in Ponca City de prachtige Marland Mansion: een prairiepaleis met 55 kamers, 10 slaapkamers, 12 badkamers, 7 open haarden en 3 keukens. Even verderop is het indrukwekkende standbeeld van Standing Bear niet alleen een echte eyecatcher, maar ook het boegbeeld van een museum en park – een monument voor alle Amerikaanse indianen, in het bijzonder de acht indianenclans die in Ponca City en omgeving wonen.

 

Dag 07 – Ponca City-Wichita (48 km)

Na een korte rit komt u aan in Wichita, de grootste stad van Kansas. Tijdens de Guided Trolley Tour komt de kleurrijke geschiedenis van de stad voorbij en in het Old Cowtown Museum waant u zich heel even in het wilde Wichita-westen van de jaren 1870.  Vergeet vooral niet langs te gaan bij de Keeper of the Plains: een 13 meter hoog beeld op de heilige grond waar de Big en Little Arkansas Rivers samenkomen. Voor het avondeten is een barbecue dinner bij Prairie Rose Chuckwagon Supper een echte aanrader, maar in heel Old Town – het gezellige centrum van Wichita, waar uw hotel staat – zijn nog meer fantastische restaurants te vinden, naast livemuziek en ander amusement.

 

Dag 08 – Wichita-Yoder-Hutchinson (80 km)

Voor meer bezienswaardigheden kunt u terecht in het Museums on the River District, met onder meer het Mid-America All-Indian Center met zijn Gallery of Nations, waar de vlaggen van alle indianenstammen in Amerika te zien zijn.  Op nog geen uur rijden van Wichita bevindt zich het bijzondere Amish-dorp Yoder, een compleet andere wereld met onder meer het unieke Carriage Crossing Restaurant en de Country Traditions Store – hét adres voor handgemaakte quilts. U sluit de dag af in hogere sferen bij de Cosmosphere, het ruimtevaartcentrum en –museum in Hutchinson. Hier vindt u de grootste tentoonstelling over de Amerikaanse ruimtevaart buiten het National Air & Space Museum in Washington, DC én de grootste collectie Russische ruimtevaartbezienswaardigheden van het westelijk halfrond.

 

Dag 09 – Hutchinson-McPherson/Canton-Lindsborg-Salina (233 km)

Na het ontbijt zijn er mogelijkheden te over. Bij Hedrick’s Exotic Animal Farm ziet u dieren die normaal niet in Kansas voorkomen en in de oude zoutmijn Strataca kunt u spannende avonturen beleven op 200 meter onder de prairiegrond. Via het Maxwell Wildlife Refuge in McPherson/Canton rijdt u vervolgens naar Lindsborg, een unieke Zweedse gemeenschap met leuke winkeltjes, musea en culturele evenementen. Andere aanraders zijn hier de vele galeries en studio’s, waarvan de Birger Sandzén Memorial Gallery, Elizabeth’s, Hemslojd Inc, het Old Mill Museum en de Red Barn Studio het meest populair zijn. U brengt de komende twee nachten door in Salina, op een half uurtje rijden van Lindsborg.

 

Dag 10 – Salina-Lucas-Salina (210 km)

Voordat u Salina verlaat, kunt u een bezoek brengen aan de Rolling Hills Zoo en/of de Sculpture Tour Salina doen. Daarna rijdt u naar Lucas via Highway 232, ook wel de Post Rock Scenic Byway genoemd. Lucas is een van de leukste artistieke stadjes van Amerika, met highlights als het Grassroots Art Center, de wereldberoemde Garden of Eden en het met outsider art bezaaide centrum, dat een museum op zich genoemd mag worden.

 

Dag 11 – Salina-Abilene-Lawrence (221 km)

Na vertrek uit Salina rijdt u naar Abilene, het einde van de beroemde Chisholm Trail. Over die veedrijfroute en nog veel meer komt u alles te weten in het Dickinson County Historical Museum, de statige Seelye Mansion en de presidentiële bibliotheek en het voormalige huis van president Dwight D. Eisenhower. Voordat u naar Lawrence rijdt, is een Fried Chicken Dinner bij het Brookville Hotel een echte must-eat – zo lekker, dat er er hier niets anders op het menu staat.

 

Dag 12 – Lawrence

Lawrence was van grote betekenis in de geschiedenis van de slavernij en is tegenwoordig een bloeiende, unieke gemeenschap, die steevast in de top 15 van beste kleine kunststadjes te vinden is. Alleen al op het terrein van de Universiteit van Kansas zijn 4 fantastische, gratis toegankelijke musea te vinden, maar ook het prima beloopbare centrum met zijn vele boetiekjes, restaurants en nachtclubs is meer dan de moeite waard.

 

Dag 13/14 – Lawrence-Fort Leavenworth-Kansas City/Overland Park

Rond 1840 trokken duizenden huifkarren via Fort Leavenworth naar de Santa Fe en Oregon Trails. De militaire basis speelde dan ook een grote rol in het bewaren van de vrede tussen de indianenstammen en het gestaag groeiende aantal pioniers dat op weg was naar het westen. Na een bezoek aan het Buffalo Soldier Monument en het Frontier Army Museum rijdt u naar uw hotel in Overland Park bij Kansas City, waar u vandaag en morgen talloze mogelijkheden heeft – de Kansas Speedway, het voetbalstadion van Sporting Kansas, het waterpark Schlitterbahn, het Arabia Steamboat Museum, het American Royal Museum, het Hallmark Visitor Center, het National Agricultural Center & Hall of Fame, de Louisburg Cider Mill, de Mahaffie Stagecoach Stop, het Legler Barn Museum en het Museum of Prairiefire. Daarnaast weten ze hier alles van ribs, brisket en pulled pork, want Kansas City wordt terecht tot de allerbeste BBQ-steden van Amerika gerekend. Nog wat shoppen voordat u vertrekt? De winkelcentra Legends Outlets Kansas City en Country Club Plaza zijn one-stop shopparadijzen voor elk budget.

 

Dag 15 – Vertrek uit Kansas City

U brengt de huurauto terug naar Kansas City International Airport, waar u het vliegtuig naar huis pakt.

 

Dag 16 – Aankomst Amsterdam

 

--> -->