+31 (0)73 205 09 56

 

NORTH AMERICAN HISTORIC HIGHWAYS

Autorondreis 16 dagen/14 nachten Amerika en Canada, Vertrek New York City         

 

KORT

Natuur, geschiedenis en wereldsteden; tijdens deze 16-daagse autorondreis door Amerika en Canada ziet u acht staten, twee provincies, acht steden en een National Park in adembenemende vogelvlucht. Aankomst & vertrek: New York City.

 

Ga er maar even voor zitten. Tijdens deze 16-daagse autorondreis door New York, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Maine, Québec, Ontario, het District of Columbia, Pennsylvania en New Jersey bezoekt u wereldberoemde steden als New York, Boston, Québec City, Montréal, Ottawa, Toronto, Washington, DC en Philadelphia. En dat niet alleen, want ook de natuur komt ruimschoots aan bod in Acadia National Park, Cape Cod en Niagara Falls. Onderweg ontdekt u bovendien talloze bijzondere plekken in de Canadese en Amerikaanse geschiedenis en maakt u kennis met de Pennsylvania Dutch, de Amish-gemeenschap die het ook zonder moderne gemakken prima lijkt te redden.

 

HOOGTEPUNTEN RONDREIS

- New York- Cape Cod- Boston- Salem- Acadia National Park- Bar Harbor- Québec City- Montreal- Ottawa- Toronto- Niagara Falls- Amish Country- Gettysburg- Washington, DC- Philadelphia

Dag 01 – Aankomst in New York

Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel en heeft u in de wereldberoemde Big Apple de hele avond voor uzelf.

 

Dag 02 – New York-Cape Cod (440 km)

U haalt uw huurauto op en rijdt naar het rustieke Cape Cod in Massachusetts, een prachtige rit via de kustplaatsjes aan de Long Island Sound en charmante dorpjes in de staten Connecticut en Rhode Island.

 

Dag 03 – Cape Cod-Boston (130 km)

Vandaag maakt u kennis met het koloniale erfgoed van de Pilgrims en Puriteinen in de begindagen van de Verenigde Staten. Zoals in Boston, de trotse stad waar het vuur van de democratie hoog werd opgestookt tijdens de Boston Tea Party.

 

Dag 04 – Boston-Acadia National Park-Bar Harbor (550 km)

Op weg langs de Eastern Coastline komt u door Salem, Massachusetts – bekend van de heksenprocessen – en de historische havenstad Portland, Maine. Aan het einde van de rit geniet u van het indrukwekkende Acadia National Park en het plaatsje Bar Harbor, waar u heerlijk verse kreeft kunt eten. Tip: de rit naar de top van Cadillac Mountain in Acadia voert naar het hoogste punt van de Noord-Atlantische kust.

 

Dag 05 – Bar Harbor-Québec City (480 km)

Houd uw paspoort in de aanslag, want vandaag rijdt u via de Appalachian Mountains en Moosehead Lake richting de Canadese grens. Daar steekt u over naar de Franstalige provincie Québec, een landschap vol glooiende heuvels en felblauw-witte boerderijen. U brengt de komende twee nachten door in de provinciehoofdstad Québec City.

 

Dag 06 – Québec City

U heeft een volle dag voor deze schitterende stad. Aanraders zijn onder meer het historische centrum Vieux-Québec, de stadsmuren, Château Frontenac, de Citadelle, de schilderachtige Place-Royale en de Rue du Petit-Champlain, waar u heerlijk kunt eten, drinken en winkelen.

 

Dag 07 – Québec City-St. Lawrence River-Montréal (260 km)

U verkent de laatste highlights van Québec City, waaronder het Île d’Orléans in de Saint Lawrence River met zijn onweerstaanbare Victoriaanse vakantiehuisjes. Uw eindpunt is vandaag de al even mooie historische stad Montréal, op ongeveer 2,5 uur rijden.

 

Dag 08 – Montréal-Ottawa (198 km)

Als u de bezienswaardigheden van Montréal heeft bewonderd, is het tijd voor de hoofdstad van Canada: Ottawa. Hier bevindt zich niet alleen het gratis toegankelijke Parlementsgebouw, maar kunt u ook met het uitstekende Canadian Museum of History, de National Gallery of Canada en het 200 kilometer lange Rideau Canal alle kanten op. In de tweede en derde week van mei vindt hier bovendien het Tulpenfestival plaats – met medewerking van de Nederlandse koninklijke familie.

 

Dag 09 – Ottawa-Toronto (440 km)

Vandaag verruilt u het gemoedelijke Ottawa voor de wereldstad Toronto aan de oevers van Lake Ontario. De afwisselende wijken in de stad laten zich prima te voet verkennen, maar voor het adembenemende panoramische uitzicht vanaf de CN Tower – het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld – wordt de lift van harte aanbevolen.

 

Dag 10 – Toronto-Niagara Falls (141 km)

Van de bruisende stad Toronto rijdt u naar de ruisende watervallen. Niagara Falls is een belevenis voor elke Amerika- en Canadafan, die zowel vanaf de kant als op en achter het donderende water onvergetelijk is.

 

Dag 11 – Niagara Falls-Amish Country/Gettysburg (562 km)

Terug in Amerika rijdt u via de pittoreske regio Finger Lakes in upstate New York naar Pennsylvania. Hier maakt u kennis met de Amish-gemeenschap van de Pennsylvania Dutch, die eenvoudig, maar ideaal in harmonie leven met de wonderschone natuur.

 

Dag 12 – Amish Country/Gettysburg-Washington, DC (280 km)

Na een optioneel bezoek aan het beroemde Burgeroorlogslagveld van Gettysburg rijdt u zuidwaarts richting Washington, DC. De hoofdstad van Amerika heeft bezienswaardigheden in overvloed, maar het Witte Huis, het Lincoln Memorial, het Washington Monument, Capitol Hill en de monumenten voor de Korea- en Vietnamoorlogen zijn altijd een goed begin.

 

Dag 13 – Washington, DC

Als u de verplichte nummers heeft gedaan, kunt u terecht in de ontelbare, veelal gratis toegankelijke musea van DC. Het Smithsonian Institution biedt er alleen al meer dan tien, waarvan het Air & Space Museum, het American Natural History Museum en het American History Museum sowieso aanraders zijn. Als u niet zo’n museumfan bent, kunt u in de historische wandelwijk Georgetown aan het water ook een fijne middag doorbrengen.

 

Dag 14 – Washington, DC-Philadelphia (220 km)

Van de stad waar het allemaal gebeurt, rijdt u vandaag naar de stad waar het allemaal begon: Philadelphia. In deze gastvrije, prima beloopbare stad werden de Verenigde Staten geboren, een feit dat wordt herdacht in Independence Park – waar onder meer de Onafhankelijkheidsverklaring en de Liberty Bell te vinden zijn. Kunstzinnige highlights in Philly zijn The Barnes Foundation, het Rodin Museum en het Philadelphia Museum of Art, waar u ook nog eens boven aan de trap in de voetstappen van de beroemde bokser Rocky Balboa kunt staan. Liever winkelen? In en rond South Street kunt u met gemak een halve dag snuffelen in boetieks, speciaalzaken en andere particuliere winkels.

 

Dag 15 – Philadelphia-Vertrek uit New York (390 km)

Na een laatste Philly cheesesteak verlaat u de stad via de Delaware River en de Garden State New Jersey en brengt u de huurauto terug in New York City. Vervolgens gaat u op eigen gelegenheid naar de luchthaven, waar uw vliegtuig klaarstaat voor de thuisreis.

 

Dag 16 – Aankomst Amsterdam

 

 

--> -->