+31 (0)73 205 09 56

 

THE WILD, WILD WEST

Autorondreis 14 dagen/12 nachten Amerika, Vertrek Los Angeles       

KORT

Pioniers, indianen, Route 66, steden en wereldwonderen; tijdens deze 14-daagse autorondreis ziet u alle highlights van het Amerikaanse westen. Aankomst & vertrek: Los Angeles.

 

Yee-haw! Tijdens deze 14-daagse autorondreis door Californië, Arizona, New Mexico, Colorado, Utah en Nevada maakt u kennis met de geschiedenis van het Westen van nul tot nu. In eeuwenoude indiaanse klifwoningen bijvoorbeeld, maar ook spookstadjes, wildwestdorpen, Route 66 en een spectaculaire historische treinreis in Colorado geven een uniek beeld van wat het Amerikaanse westen zo speciaal maakt. Daarnaast ziet u topsteden als Los Angeles, San Diego, Santa Fe en Las Vegas en maakt u een onvergetelijke roadtrip door het schitterende landschap van het westen, waar wereldwonderen als de Rocky Mountains, de Grand Canyon en Monument Valley aan uw voeten liggen.

 

HOOGTEPUNTEN RONDREIS

- Los Angeles- Anaheim- San Diego- Tucson- Tombstone- Las Cruces- Albuquerque- Santa Fe- Taos Pueblo- Durango- Silverton- Mesa Verde- Monument    Valley- Grand Canyon- Williams- Route 66- Hoover Dam- Las Vegas- Calico

 

Dag 01 – Aankomst in Los Angeles

Na aankomst op de luchthaven gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel en heeft u de hele dag voor uzelf. En in de City of Angels valt genoeg te ontdekken, waaronder de Hollywood Walk of Fame, de Sunset Strip, Beverly Hills en het shopwalhalla Rodeo Drive.

 

Dag 02 – Los Angeles-Anaheim-San Diego (211 km)

’s Ochtends haalt u uw huurauto op en rijdt u zuidwaarts richting Anaheim in Orange County, waar plezier altijd met een hoofdletter geschreven wordt. Hier wachten onder meer de beroemde tekenfilm- en sprookjesfiguren in het orginele Disneyland en het zusterpark Disney California Adventure Park. Adrenalinefans kunnen hun hart ophalen in de adembenemende achtbanen van Knott’s Berry Farm, het oudste attractiepark van het land (allemaal optioneel). Daarna rijdt u naar de schilderachtige kuststad San Diego, die bekendstaat om zijn koele zeebries, rustige wateren en kilometerslange stranden. Van SeaWorld tot de San Diego Zoo, Seaport Village, Mission Bay, het Gaslamp Quarter en Old Town; San Diego biedt voor elk wat wils.

 

Dag 03 – San Diego-Tucson (670 km)

Geniet nog even van San Diego’s strakblauwe hemel en prachtige omgeving voordat u oostwaarts naar Tucson rijdt, via Californië’s Imperial Valley en een van de grootste woestijnen van Noord-Amerika. Tucson, Arizona is een authentiek zuidwestelijk stadje met indiaanse, Spaanse en Mexicaanse roots, vermengd met duidelijke invloeden uit het Oude Westen. Met een onverwachte, gratis topattractie: ’s avonds ontdekt u uw plek in het universum onder de spectaculaire sterrenhemel, die boven de lichtarme stad uitstekend te zien is.

 

Dag 04 – Tucson-Tombstone-Las Cruces (518 km)

Van Tucson rijdt u naar Tombstone, The Town Too Tough To Die. Hier vormen originele gebouwen uit het einde van de jaren 1870 een perfect decor voor de vele acteurs, die ongelukkigerwijs steeds in ‘net-echte’ pistoolduels verwikkeld raken. Niet voor niets, want in deze straten volgt u in de voetstappen van Wyatt Earp, Doc Holiday en vele andere helden en schurken uit de begindagen van het Amerikaanse westen. Daarna vervolgt u uw weg naar Las Cruces, New Mexcio dat precies tussen de majestueuze Organ Mountains in het oosten en de machtige Rio Grande in het westen ligt. De mysterieuze ambiance van Las Cruces krijgt extra effect door het feit dat Pancho Villa hier ooit leefde en dat Billy the Kid er ter dood werd veroordeeld.

 

Dag 05 – Las Cruces-Albuquerque-Santa Fe (462 km)

Vandaag rijdt u noordwaarts naar Santa Fe met een stop in Albuquerque, waar u in het historische centrum kennismaakt met het Spaans-koloniale verleden van New Mexico. Bij het Indian Pueblo Cultural Center ziet u de andere kant van de medaille: de geschiedenis van de 19 verschillende indianenstammen in deze regio. Eindpunt Santa Fe werd gebouwd op de ruïnes van een verlaten indianendorp en is de oudste hoofdstad van Amerika. Kunst wordt in deze pittoreske stad met een hoofdletter geschreven – van Santa Fe’s befaamde galeries en kunstmarkten tot schitterende musea vol traditionele en moderne kunst, onder meer van local hero Georgia O’Keeffe.

 

Dag 06 – Santa Fe-Taos-Durango (462 km)

Na vertrek uit Santa Fe rijdt u richting Taos door een prachtig eeuwenoud landschap. Taos Pueblo is de enige actieve indiaanse gemeenschap, die tot zowel nationaal monument als Werelderfgoed van UNESCO werd uitgeroepen. De adobegebouwen in dit dorp hebben meerdere verdiepingen en worden al meer dan 1.000 jaar bewoond. Daarna rijdt u naar Durango, Colorado’s buitenspeeltuin die dankzij vele historische bezienswaardigheden in alle seizoenen de moeite waard is. U kunt ontspannen met een drankje in de Diamond Belle Saloon, waar een kogelgat in de bar herinnert aan het roerige Wilde Westen.

 

Dag 07 – Durango-Silverton-Durango

Durango heeft genoeg te bieden op deze dag, maar de meeste mensen pakken de trein. De Durango & Silverton Narrow Gauge Railroad om precies te zijn: deze spoorweg werd in 1882 aangelegd en is al meer dan 135 jaar continu in bedrijf. Onderweg in vintage wagons achter authentieke stoomlocomieven ziet u onder meer de Animas River, vruchtbare akkerlanden, oude postkoetsroutes, uitgestorven mijnkampen en de meest adembenemende canyonpanorama’s die Colorado te bieden heeft. En dat niet alleen, want het indrukwekkende decor van 4.000 meter hoge bergen maakt deze historische treinreis oprecht onvergetelijk (optioneel, tegen een toeslag).

 

 

 

Dag 08 – Durango-Mesa Verde National Park-Monument Valley-Kayenta (452 km)

Na het ontbijt rijdt u naar Mesa Verde National Park, waar vele bijzondere, goed bewaard gebleven klifwoningen te vinden zijn en u kennismaakt met de oude Pueblocultuur, die hier al meer dan 700 jaar geleden thuis was. Daarna rijdt u via Cortez naar Four Corners, het enige punt in Amerika waar vier staten elkaar tegelijk kruisen: Arizona, New Mexico, Utah en Colorado. Even ten westen daarvan ligt Kayenta, Arizona – de toegangspoort tot Monument Valley Navajo Tribal Park. Deze schitterende rode vallei steekt prachtig af tegen de strakblauwe lucht, waarin schaarse wolken een dramatische schaduw op de woestijnbodem werpen. Monument Valleys zandstenen rotsformaties figureren in menig wildwestfilm en zijn 120 tot 300 meter hoog.

 

Dag 09 – Kayenta-Grand Canyon-Williams (341 km)

Een grote dag, want vandaag staat er een waar wereldwonder op het programma: Grand Canyon National Park. En dat betekent vroeg opstaan, want bij zonsopgang is de South Rim op zijn best. Hier liggen de fotomomenten voor het oprapen, onder meer bij de vele uitzichtpunten en uitkijktorens, de goed bewandelbare Rim Trail en de historische Hermit Road – bij helder weer heeft u een panoramisch uitzicht dat bijna 150 kilometer ver reikt. Uitgekeken? Rijd dan verder naar het bijzondere bergdorpje Williams, dat gerust een dwarsdoorsnede van het westen door de jaren heen genoemd kan worden.

 

Dag 10 – Williams-Route 66-Hoover Dam-Las Vegas (364 km)

Vandaag staat eerst het kleine dorpje Seligman aan de historische Route 66 op het programma. Van de beroemde Mother Road zijn rond de Main Street nog veel herinneringen te vinden, waaronder motels, authentieke cafés en vele giftshops. Na een korte stop vervolgt u uw tocht over Route 66 naar Kingman, een van de laatste verborgen juweeltjes van Arizona, en rijdt u naar de Hoover Dam. De indrukwekkende boogdam biedt een spectaculair uitzicht op de Coloradorivier en Lake Mead. Daarna is het niet ver meer naar Las Vegas, uw neonverlichte thuis voor de komende twee nachten.

 

Dag 11 – Las Vegas

Na al dat natuurgeweld is het tijd voor een volle dag glitter & glamour in Las Vegas. Hier verkent u de megaresorts, wereldattracties en casino-hotels aan de beroemde Strip, die dag en nacht wordt opgeluisterd door neon, rinkelende speelautomaten en onversneden plezier voor alle leeftijden. Geen geluk in het spel nodig, want in deze bruisende woestijnoase met zijn toprestaurants, must-see shows, exclusieve shopmogelijkheden en nog veel meer is iedereen een winnaar.

 

Dag 12 – Las Vegas-Calico-Los Angeles (462 km)

Vergeet niet om aan het zuideinde van The Strip een foto te maken bij het beroemde bord met Welcome to Fabulous Las Vegas voordat u de stad verlaat. De rit naar Los Angeles voert door de al even fabelachtige Mojave Desert, waar u onderweg een stop kunt maken in de Calico Ghost Town, een charmant spookstadje waar ooit 500 zilvermijnen actief waren.

 

Dag 13 – Vertrek uit Los Angeles

U brengt de huurauto terug naar de luchthaven, waar uw vliegtuig naar huis klaarstaat.

 

Dag 14 – Aankomst in Amsterdam

--> -->