De mooiste rondreizen door Oost Amerika

De Rondreis Oost Amerika herbergt een groot aantal steden: New York City, Philadelphia, Baltimore, Washington DC en Chicago. Deze steden zijn minder geschikt voor een autorondreis omdat je in de steden geen auto nodig hebt. Het is natuurlijk heel goed mogelijk deze steden met de trein (Amtrak) te bezoeken en daarna bijvoorbeeld in Washington DC een auto op te halen en dan je reis te vervolgen als autorondreis. Vanuit Washington DC kun je diverse kanten op.

Onze rondreizen door Oost Amerika

Oost Amerika rondreis

Als je tijdens je rondreis Oost Amerika in dezelfde regio wilt blijven kun je een bezoek brengen Annapolis. Annapolis staat bekend om de Naval Academ. Het is leuk om deze academy te bezoeken en te zien hoe officieren van de Amerikaanse Marine hier worden opgeleid. Je kan in Annapolis ook heerlijk krab eten in een van de vele visrestaurantjes. Na Annapolis kun een bezoek brengen aan de Amish in Lancaster County en daarna richting Harrisburg waar je in Hersey de chocolade fabriek kunt bezoeken.

Van de Niagara Falls tot Lake Michigan

Het oosten van Amerika kenmerkt zich door de verscheidenheid van de natuur die je kunt bezoeken tijdens je rondreis door Oost Amerika: tallozen meren en rivieren bieden alle mogelijkheden om te genieten aan en op het water. Zoals in Cleveland (Ohio), dat net als Buffalo aan Lake Erie ligt. Ontspan aan het water, geniet van de natuur of verken de stad. Je vindt hier de perfecte mix voor jouw rondreis.

Verder naar het noorden in de buurt van Buffalo bevinden zich de majestueuze Niagara watervallen. De Niagara watervallen behoren tot de grootste en bekendste watervallen van de wereld. De watervallen bestaan uit 3 delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Ze liggen op de grens van Amerika en Canada. Zo kun je ook nog een stukje Canada bij je rondreis plakken!

Verder richting het westen ligt de staat Michigan. Deze staat wordt bijna helemaal omringd door het water van Lake Michigan. Met ruim 11.000 grote en kleine meren binnen de grenzen mag Michigan zich met recht ‘Great Lakes State’ noemen.

The Windy City en route 66

Iets verder naar het westen ligt Chicago, ook wel bekend als The Windy City. Aan de zuidwestoever van Lake Michigan biedt deze bruisende stad wereldberoemde architectuur en een overvloedig aanbod van cultuur, kunst en muziek. Maar Chicago staat ook bekend als startplaats van de befaamde route 66, die uiteindelijk in Los Angeles eindigt. Super leuk om een stukje over de route 66 te rijden tijdens je rondreis door Oost Amerika.

De staat Indiana heeft in zijn ontwikkeling veel profijt gehad van zijn centrale ligging. Hoofstad Indianapolis lag in het hart van de industriele as tussen New York en Chicago. De stad is het meest bekend vanwege de jaarlijkse indy 500 autoraces!