+31 (0)73 205 09 56

 

Zuidwest Amerika overweldigt iedereen !


Bruisende en levendige steden, desolate woestijnlandschappen, rode, witte en zwarte rotspartijen, diepe canyons en prachtige stranden. Zuidwest Amerika biedt te veel om op te noemen. Van San Francisco tot San Diego en van Monument Valley tot de Grand Canyon, de meest bekende en iconische nationale parken en steden vind je in deze regio. Dat maakt een vakantie in Zuidwest Amerika een gegarandeerd succes. Wat je ook zoekt, in Californië en omliggende staten tref je het zeker!

 

Californië, Arizona, Utah en Nevada behoren tot de meest populaire reisbestemmingen van Amerika. De gevarieerde rijkdom van de staten maakt ze tot een droomplek voor een geweldige rondreis. Vooral omdat je in relatief korte tijd een imposante variatie aan bezienswaardigheden kunt bezoeken. Steden, zee en strand, bergen, woestijnen en bossen, noem het en je vindt het in deze regio.

Vanwege de variatie in landschappen, kom je ook verschillende klimaten tegen. Zo kan het in San Francisco ’s zomers in de mist behoorlijk fris zijn terwijl het in Los Angeles en San Diego een stuk heter is. En ga je vanuit de kust het binnenland in, vind je woestijn- en landklimaten, die de temperatuur in de zomer tot zelfs boven de 50 graden Celsius in Death Valley kunnen stuwen. Iets om even rekening mee te houden bij het inpakken van de koffer.

 

 

Steden

In Californië zijn Los Angeles, San Francisco en San Diego heerlijke steden met ieder hun eigen sfeer en karakter. De sterke hippiehistorie van San Francisco maakt de stad nog steeds bijzonder gastvrij en relaxed. In Los Angeles zijn Hollywood Boulevard en Beverly Hills echte ‘must sees’ en in San Diego geniet je van de stranden.

 

 

 

Huur een auto en volg de Highway 1 langs de kust van Californië. Geniet van spectaculaire vergezichten en heerlijke stranden als Malibu. Een paradijs voor surfers. De weg doorkruist leuke plaatsen als Santa Barbara je langs vruchtbare wijngebieden.

 

 

 

Alles kan in Las Vegas!

Landinwaarts vind je middenin de woestijn Las Vegas. Naast de wereldberoemde Strip met zijn neonverlichte hotels, casino’s en horecagelegenheden, biedt deze stad ook voor de shoppers volop mogelijkheden. Bezoek een van de vele malls en waan je in Venetië, Parijs of New York. In Las Vegas lijkt echt alles mogelijk!

Heb je even genoeg van de hectiek van deze drukke stad, dan kun je op verschillende plekken buiten Las Vegas genieten van imposante bouwwerken en fraaie natuurgebieden. Zoals de Hoover Dam, een van de grootste stuwdammen van Amerika. Ook Red Rock Canyon National Park en – iets verderop – Death Valley National Park zijn even mooi als indrukwekkend.


Ruige landschappen

Ga je vanaf Los Angeles of San Diego het binnenland in dan wordt de variatie al snel groter. Rij via - de onder Amerikanen populaire winterbestemming - Palm Springs naar Joshua Tree National Park. De karakteristieke Joshua Trees tonen hun uithoudingsvermogen in het droge, dorre en ruige landschap. Verder oostwaarts kun je in Phoenix en Scottsdale terecht voor weer wat meer stads vertier. Zeker als je van golfen houdt, is Scottsdale met zijn tientallen prachtig gelegen banen een aanrader!

 

Fotomomenten 

Tussen Phoenix en de Grand Canyon vind je Sedona, een kunstzinnig stadje midden tussen imposante felrode rotspartijen. Alleen de route naar de Grand Canyon via Sedona is al adembenemend: het landschap dwingt je op veel plekken om de auto even te stoppen voor een fotomoment. Op dezelfde route tref je ook Montezuma’s Castle, de bekende in de bergwand uitgehouwen huizen.

De Grand Canyon is misschien wel de meest indrukwekkende van alle bezienswaardigheden van Amerika. Vanwege zijn kilometerslange diep uitgesleten canyons en vergezichten, maar zeker ook vanwege de spectaculaire sunset. Zorg dat je een bezoek aan de Grand Canyon zo plant dat je het magische moment van het ondergaan van de zon meemaakt!


Bekende parken en monumenten

Zuidwest Amerika is behalve door zijn markante steden vooral bekend door het grote aantal nationale parken en monumenten. Naast de Grand Canyon, Zion National Park, Bryce Canyon, Monument Valley en Yosemite National Park haal je je hart op in Arches National Park met zijn bijzondere bogen, Antilope Canyon met zijn unieke en mysterieuze canyons waar je doorheen kunt lopen tot de enorme cactussen in Saguaro National Park bij Tucson.

Maar je duikt net zo makkelijk in de Westernhistorie in het stadje Durango waar de tijd lijkt te zijn blijven steken in de jaren van de cowboys en indianen.


Vakantie vieren in Zuidwest Amerika doe je bij uitstek met een gehuurde camper of auto. Ervaar de vrijheid in stad en natuur en bepaal zelf je tempo en route. Wij helpen je graag bij het samenstellen van jouw perfecte tour door deze geweldige en overweldigende regio!