+31 (0)73 205 09 56

Volop genieten in ‘rough and tough’ Alaska

 

Hou jij van ruige en ongerepte natuur, verlaten bergachtige landschappen, gletsjers en wil je walvissen of beren spotten? Dan is Alaska dé bestemming voor jou! In deze meest noordelijke staat van Amerika is het de natuur die heerst en een actieve rondreis is dan ook de perfecte manier om deze staat te ontdekken!

 

 

 

Alaska is met maar liefst anderhalf miljoen vierkante kilometer de grootste en meest onherbergzame staat van de Verenigde Staten. Aan de oostkant grenst Alaska aan Canada. Voor de rest wordt het omringd door de Grote Oceaan, de Noordelijke IJszee en de Beringzee. De hoofdstad van Alaska is Juneau, Anchorage is de grootste stad.

 

 

 

Ideale startplaats

Anchorage is een ideale startplaats voor een rondreis door Alaska. Niet alleen omdat je op deze stad aan het water aanvliegt, maar de stad biedt oneindig veel mogelijkheden. Van een stad vol actie en vertier tot ruim 60 gletsjers, geweldige nationale parken en wildlife op slechts een korte autorit van je hotel.

Walvissen zien, fietsen over de Coastal Trail, kennismaken met de historie en cultuur van Alaska in het Anchorage Museum en genieten van (zelf gevangen) verse vis? Je doet het allemaal in deze stad. En een ontmoeting met een eland is een zekerheidje in deze stad want er wonen ruim duizend van deze dieren in Anchorage.

 

Hoogste berg

Vanuit Anchorage reis je eenvoudig richting Denali National Park. Een absolute ‘must see’ en een hoogtepunt van een rondreis door Alaska. Met Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika. De top van deze gigant ligt op bijna 6.200 meter hoogt en heeft diverse subtoppen. 

Het Denali National Park is alleen toegankelijk onder begeleiding van een ranger. Boek een tour en ga mee op ontdekkingsreis in dit prachtige en overweldigende park. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, bergen, toendra’s en brede gletsjerrivieren. Elanden, grizzlyberen, rendieren, Dall Sheep en wolven laten zich veelvuldig zien. Een ervaring om nooit te vergeten!

 

Op naar de Poolcirkel

Na Denali National Park is een bezoek aan het verder noordelijk gelegen Fairbanks zeker de moeite waard. Vanuit deze stad kun je de Poolcirkel bezoeken Ook geniet je hier van overweldigende natuurverschijnselen zoals het Noorderlicht, snelstromende rivieren, spiegelgladde bergmeren en geweldige uitzichten.

Fairbanks is de op één na grootste stad in Alaska. De stad ligt in de Tananavallei, aan de Chena- en de Tananarivier. De stad wordt ook wel 'the Golden Heart of Alaska' genoemd vanwege de goudzoekershistorie en de ligging diep in het binnenland. Ook staat in Fairbanks het Geofysical Institute, waar aurorajagers die het Noorderlicht willen zien, zich verzamelen. Dit natuurverschijnsel is tussen september en mei waar te nemen.

De omgeving van Fairbanks kun je uitstekend verkennen per riverboat of (water)vliegtuig. Vanuit de stad vertrekken er bijvoorbeeld 'flightseeing' tours naar de Poolcirkel.

 

Bloeiend Seward

Reis vervolgens door naar Seward, een kleine maar bloeiende gemeenschap bovenin de Resurrection Bay op het Kenai-schiereiland. Seward ligt tussen hoge bergen, bedekt met besneeuwde toppen en groene bossen, alpenweiden en gletsjers. Seward is het sfeervolle beginpunt van zowel de Alaska Railroad als de Seward Highway.

Rondom de stad liggen verscheidene beschermde natuurgebieden, zoals het Chugach National Forest, het Kenai Fjords National Park en de Caines Head State Recreation Area. Daar geniet je van rust en natuur zoals je maar zelden ziet! Seward zelf bestaat uit twee verschillende delen: een hippe en bijzonder populaire haven en een historisch 'downtown'.

 

Het hele jaar door

 

Hoewel je eigenlijk het hele jaar door naar Alaska kunt reizen, is de periode tussen mei en september het meest geschikt. In mei zijn het ontluikende groen en de trekvogels bijzonder mooi, terwijl in juli en augustus de bloemen, struiken en bomen de landschappen kleuren. In september is de kans op het zien van het Noorderlicht het grootst.

Hoewel het najaar en de winter een stuk kouder zijn, bieden ook deze jaargetijden volop mogelijkheden voor een enerverende en avontuurlijke rondreis.