+31 (0)73 205 09 56

 

De Deep South: veelzijdige mix van historie, cultuur en natuur 

 

Een zwoele cocktail van muziek, lekker eten, historie en overweldigende natuur. Dat is de Deep South van de Verenigde Staten. Van de gezellige en levendige bars vol jazzmuziek in New Orleans, de prachtige Mississippi Delta tot de cowboys in Texas met hun grote en uitgestrekte ranches. Maar ook de overblijfselen van de grote rol die de zuidelijke staten in de historie van de het land hebben gespeeld, maken een vakantie in de Deep South een ervaring om nooit te vergeten. Discover the amazing Deep South!

 

 

 

Staten als Alabama, Georgia, Missisippi, Louisiana, South Carolina en Texas vormen de Deep South van Amerika en herbergen echt voor ieder wat wils. Met zijn subtropisch klimaat kent de Deep South warme zomers en koele winters. Hoewel je jaarrond kunt genieten van een heerlijke vakantie zijn de lente en herfst de perfecte tijden om een bezoek aan de Deep South te brengen. Huur een auto en ontdek zelf hoe mooi, afwisselend en enerverend deze regio is! 

 

 

 

 

Katoenplantages

De Deep South is onlosmakelijk verbonden aan de tijd van de katoenplantages en de slavernij. Het was die slavernij die de staten enorme rijkdom bracht. Verspreid door de Deep South vind je nog steeds de karakteristieke en statige plantagehuizen als getuigen van deze roemruchte periode. In sommige van die plantagehuizen kun je zelf ook overnachten. Een onvergetelijke ervaring.Met name in het gebied rond de Mississippi-rivier tussen Baton Rouge en New Orleans kun je de authentieke Antebellum-landhuizen bezoeken, bijvoorbeeld aan de bekende Plantation Road. 

 

Burgerrechten

Ben je meer geïnteresseerd in de Amerikaanse Burgeroorlog, de opkomst van de burgerrechtenbeweging of Martin Luther King? Ook dan vind je in de Deep South volop memorabele plekken en herinneringen die de historie levend houden. Het indrukwekkende Vicksburg Military Park en Fort Sumter National Monument bijvoorbeeld. Daar komt de strijd tussen Noord en Zuid weer even tot leven.

Of bezoek in Memphis The Lorraine Motel, waar in de jaren ’60 Martin Luther King werd vermoord. In dit wereldberoemde voormalige motel is tegenwoordig het Civil Rights Museum gevestigd.

 

Music please

Liefhebbers van muziek halen hun hart op in de Deep South. Of je nu van blues, jazz, rock ’n roll of country houdt, de Deep South is de bakermat van al deze muziekstijlen. In de swingende steden als New Orleans, Memphis, Nashville, maar ook in de kleine steden en dorpen, begeleidt de muziek je door dit swingende deel van Amerika.

Dompel je onder in de heerlijke sfeer van de vele bars en restaurants van Bourbon Street in New Oleans en geniet van de straatmuzikanten die een wandeling door de straten van deze stad tot één groot feest maken. Of duik in Memphis in de rock ’n roll-geschiedenis van Elvis Presley en bezoek zijn Graceland Mansion. Ben je meer een liefhebber van country? Dan is Nashville een ‘must see stop’ op jouw rondreis door de Deep South.

 

 

 

Let’s eat!

De rijke en veelzijdige historie van de Deep South heeft er ook voor gezorgd dat je – als het op lekker eten aankomt – alle kanten op kunt. Zo krijg je in New Orleans waanzinnige gerechten uit de cajunkeuken voorgeschoteld.  Maar ook op andere plekken in de Deep South eet je heerlijk en overvloedig. Verse vis en krab aan de kust tot smakelijke burgers en country fried chicken in het binnenland. Steeds weer geserveerd met de kenmerkende 'Southern Hospitality'. 

 

 

Actie in de natuur

Dat de Deep South echt voor iedereen wat te bieden heeft, bewijst de vaak overweldigende natuur. Ruige kustlijnen, adembenemende bergen en moerassen met alligators en heel veel andere prachtige dieren en de schoonheid van de woestijn in Big Bend National Park. 

Voor de meest mooie vergezichten bezoek je de Great Smoky Mountains, waar je ook veel wilde dieren kunt spotten. Of ga op zoek naar alligators in een kajak in het Okefenokee Swamp Park. Op zoek naar meer actie? Dan is waterskiën of vissen in Lake Marian of Lake Moultrie jouw ding! 

 

Let’s go

Wat je ook in jouw vakantie zoekt, de Deep South biedt het allemaal. Ga op pad met een auto of camper en ontdek Er is hoe dan ook geen betere manier om deze meeslepende landschappen te ervaren, dan om zelf op avontuur te gaan met een eigen auto of camper!